Antibakteriální madla a kliky

ANTIBAKTERIÁLNÍ POVRCHOVÁ OCHRANA MADEL A KLIK DVEŘÍ„ANTIGERM“

JE JIŽ NAHRAZENA NANOTECHNOLOGIÍ NOVÉ GENERACE HC3

 

 

antibakterialni kovani

Hygiena ruk je považována za nejvýznamnější způsob snížení rizika přenosu mikroorganismů na člověka. Podle statistiky (Unilever, WC Glorix Research ) si umyje ruky po použití WC jen 40% lidí.

To znamená, že každý druhý člověk, který před námi sáhl na kliku na ni zanechá infekční bakterie, které se na nás přenesou, pokud tyto madla, nebo kliky nemají antibakteriální povrchovou úpravu.

 

klika na toalete

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velmi účinným řešením je antibakteriální povrchová úprava HC3 nové generace, která plně nahrazuje a mnohonásobně převyšuje svými účinky starší technologii na bázi iontů stříbra.
Dveřní kování (kličky, madla atd.) se používají úplně ve všech prostorách kam chceme vstoupit, a proto jsou kritickým bodem pro přenos bakterií, kterému se nelze vyhnout.

 

doktor

Ochrana dveřního kování antibakteriálním povrchem HC3 tento problém řeší s úspěšností víc jak 99% a prokázala se jako velmi účinná zejména proti MRSA, E-coli, Salmonely a jiným bakteriím, které jsou pro člověka často i nebezpečné.

 

 

 

 

 

 

antibakterialni laboratorium

HC3 obsahuje na rozdíl od chemických činidel (biocid) inovativní fotokatalytický prvek, který má jedinečnou vlastnost působit jako katalyzátor pod vlivem UV záření (denní světlo, nebo fluorescenční světlo) a pomáhá tak rozkládat některé organizmy (baktérie, virusy apod.) Zbytky jako voda a oxid uhličitý se uvolňují do ovzduší. Proto má povrch HC3 nejen antibakteriální, ale taky samočisticí účinky po celou dobu životnosti klik a madel i v případě povrchového poškození např. poškrábáním.

 

 

 

Výhody výrobků, které dodávame s antibakteriálním povrchem HC3 na dveřním kování:

  • EN1906 Třída 4, vysoká odolnost povrchovému poškození a odolává i vandalizmu
  • Pevné uchycení, které dobře pracuje s pružinou zámku
  • Vysoce kvalitní nerez ocel
  • Okamžité a efektivní antibakteriální účinky po celou dobu životnosti klik a madel.
  • Ničí i zbytky zabitých baktérií
  • Samočisticí účinky (superhydrophilicity)
  • Neviditelnost povrchové úpravy
  • Neobsahuje zastaralé technologie, jako microban, nebo ionty stříbra
  • Extrémní tvrdost a zvýšená odolnost proti mechanickému opotřebení
  • Mnohaleté ověření v praxi v různých zdravotnických zařízení po celém světě

 

 

bakteriolog

Jak HC3 funguje?

UV světlo aktivuje povrchovou úpravu HC3 a díky tomu přicházejí elektrony do styku s molekulami vody (H2O), které jsou vždy přítomné v atmosféře. Ta se štěpí na dva reaktivní radikály, a to na superoxid (O2-) a hydroxyl (OH-). Tyto volné radikály vytvářejí oxidační účinek, který degraduje organické tkáně bakterií a virusů obsažené ve vodě (H2O) a oxid uhličitý (CO2), které jsou uvolňovány do atmosféry.

 

 

Pro nejlepší možný výkon je potřebné splnit tyto nejdůležitější požadavky:

  • přítomnost denního světla, UV záření
  • zdroj světla nesmí být filtrovaný (např. zářivkové osvětlení nesmí být stíněné)
  • neumývat agresívními chemikáliemi

 

bakterieNová generace HC3 je povrchová úprava vyrobená podle nejnovějších nanotechnologií. Jedná se o velmi tvrdý a extrémně odolný povrch, který neustále zabíjí a zároveň i odstraňuje různé baktérie a virusy, které ohrožují naše zdraví. Základní vrstvu tvoří speciální formula oxidu titaničitého (TiO2).
 
 
 
 
 
 
bakteriolozkaObjektové dveřní kování s HC3 jsou schválené a certifikované v nejvyšší třídě užívání 4 (podle EN1901 – to znamená, že při otvírání a zavírání dveří, dveřní kliky prostupují horizontální, vertikální a rotační síly, kterým musí rozeta, nebo štít čelit. Tyto výrobky jsou testované nezávislými institucemi podle Evropské normy EN1906. Nerezové kování má v této třídě záruku 10let.
 
 
 
 
doteky ruk
 
 
 
 
 
 
 
Třída použití 4 = vysoká frekvence, velmi intenzívní používání na dveřích, které jsou vystavené častému použití násilí, nebo poškozování, např. na sportovních stadionech, v kasárnách, veřejných budovách, toaletách apod.

Tato kování jsou testovaná a certifikovaná ve třídě 4, požární zkoušky EN1634-2 a protipožárně podle DIN18273.

 

Dostupné jsou různé modely kování, a to rozetové, ale i štítové s vícero druhy štítů. Naši celou kolekci protipožárních dveřních kování a dveřních madel máme k dispozici s antibakteriální povrchovou úpravou HC3. Z naší kolekce si můžete vybrat a objednat ty nejhezčí madla.

 
 
antibakterialni madla, kliky