Časté dotazy

madlo-caste otazky

Kde mohu vidět Vaše madla naživo?

Ve vzorkovně v Brně na zavolání předem, kde si můžete nechat poradit i vyzvednout objednané zboží.

Pokud jsem si vybral z madel na sklo, dá se použít i na dřevěné dveře?

Platí zásada, že prakticky všechny madla je možné umístit na každý typ dveří. O použití madla potřebujeme vědět už při objednávce, abychom k madlu připravili správný spojovací materiál. Pomůže nám zejména materiál (plastové, hliníkové, ocelové, dřevěné, skleněné) a tloušťka dveří v mm.

Jak rychle víte dodat madlo, které si objednám?

Madla jsou na centrálním skladě, odkud trvá přibližne 1-3 pracovní dny, než dorazí do naší prodejny v Brně. Možný je osobní odběr nebo si je můžete nechat poslat. Některá madla jsou na objednávku, co znamená čekací dobu přibližne 2-4 týdny.

Co je to přímé a vyosené madlo a na co které slouží?

Přímé madlo svírá s povrchem dveří úhel 90 °, zatímco vyosené 45 °. Vyosená madla se používají všude tam, kde by přímé madlo bránilo v pohodlném odemykání dveří. V jiných případech stačí přímé madlo namontovat dál od kraje dveří.

Cena je uvedena za 1 kus madla, kolik stojí oboustranné provedení?

1 pár madel se skládá z 2 kusů, proto nezapomeňte objednat oba kusy. Spojovací materiál se počítá na každé dveře pouze jedenkrát, a to bez ohledu na to, zda jde o jednostranné nebo oboustranné upevnění. Proto počet sad = počet dveří.

Jaký způsob odběru je možný?

Předem objednané zboží je možné vyzvednout osobně v prodejně nebo odeslat kurýrem na dobírku.

Kolik stojí doprava?

Doprava kurýrem je zdarma pro všechny objednávky nad 3 025 Kč s DPH. Menší objednávky posíláme za 152 Kč s DPH.

Jakou formou je možné platit?

Platba je možná hotově, na dobírku, nebo převodem předem.

Co dělá rozetu bezpečnostní?

Rozeta je po montáži bezpečnostní vložky chráněna proti demontáži z vnější strany. Je pevná, vyrobena z masivní nerezi (neboli ušlechtilé oceli), a tak důstojně chrání Váš vchod před napadením.

Jakou tloušťku rozet si mám zvolit?

Platí zásada, že konec bezpečnostní vložky a povrch rozety by od sebe měly být vzdáleny max. 2-3 mm. Pokud měníte i vložku, nejprve zvolte tloušťku rozet a až potom rozměr vložky. Více informací naleznete zde >>>

Jak se měří bezpečnostní vložka?

Od středu upevňovacího šroubu po oba konce vložky. Výsledek jsou 2 rozměry, nejčastěji 30/35 mm. Pokud si budete přát na vnitřní straně vložky otočný knoflík, uveďte i to, který z rozměrů půjde na vnitřní stranu dveří. Více informací naleznete zde >>>